РФ готує провокацію проти України, щоб звинуватити її у незаконному обігу зброї в Африці - ГУР

РФ готує провокацію проти України, щоб звинуватити її у незаконному обігу зброї в Африці - ГУР

Укрінформ
Російські спецслужби на тлі послаблення позицій РФ та її проксі-сил на Африканському континенті готують інформаційну спецоперацію проти України, повʼязану нібито з незаконним обігом західної зброї.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. 

Кремль намагатиметься звинуватити українських спецпризначенців у нібито використанні зброї іноземного походження під час бойових дій у Республіці Судан.

Для цього російські пропагандисти планують оприлюднити у ЗМІ, зокрема у лівійських, замовні публікації та сфабриковані знімки "трофейної" зброї американського походження, раніше захопленої найманцями так званої ПВК "Вагнер" під час війни в Україні.

Читайте також: Вагнерівців з «Африканського корпусу» перекинуть до Бєлгородської області РФ - ISW

Мета подібних публікацій – дискредитація України та партнерів, звинувачення західних союзників у безконтрольному обігу зброї за участі України, підкреслили у ГУР.

Також Кремль намагатиметься акцентувати увагу, що елітні українські спецпідрозділи беруть участь у бойових діях в Африці в той період, коли Росія веде геноцидну війну в самій Україні.

Водночас у звʼязку з релігійними святами, що тривають у мусульманському світі, зокрема у частині країн Африки, російські спецслужби були змушені фабрикувати необхідні фотоматеріали на території Білорусі, зауважили у розвідці.

Як підкреслили в ГУР, Україна та її Сили оборони продовжують діяти виключно в межах міжнародного права та статуту ООН, з повагою до суверенітету всіх країн і не мають жодного стосунку до будь-яких незаконних дій, повʼязаних з незаконним обігом зброї.

Читайте також: Штати ввели санкції проти компаній, які сприяли діяльності ПВК «Вагнер» у Африці

Як повідомляв Укрінформ, Росія проводить інформаційну операцію на тему ухилянтів, щоб розколоти українське суспільство

За даними ГУР, останнім часом у соціальних мережах, зокрема у ТікТоку, масово з’являються відео, зняті нібито українськими чоловіками, які перебувають за кордоном на відпочинку й називають себе "ухилянтами". Подібний контент швидко набирає перегляди й коментарі. Дискусії під цими відео просувають їх у тренди.

Водночас для такого контенту були створені "народні" пісні, у текстах яких завжди простежується основний меседж – вихваляння ухилянтів.

Як зауважили в ГУР, синхронність появи численних пісень і відео, що героїзують чоловіків, які відмовляються стати на захист України, анонімність авторів і просування контенту організованими групами ботів свідчить про цілеспрямовану ворожу пропагандистську кампанію.

Фото: cnn.co.jp

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-