Вагнерівців з «Африканського корпусу» перекинуть до Бєлгородської області РФ - ISW

Вагнерівців з «Африканського корпусу» перекинуть до Бєлгородської області РФ - ISW

Укрінформ
Російське військове командування готує передислокацію до Бєлгородської області деяких колишніх військовослужбовців "групи Вагнера", що служили в "Африканському корпусі".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW

Як зазначається, інсайдерське джерело 15 квітня повідомило про невиконання генерал-лейтенантом Головного управління військової розвідки РФ Андрієм Авер'яновим термінів для створення підконтрольного міноборони РФ "Африканського корпусу".

З цієї причини джерело повідомляє про підготовку російською владою передислокації невизначених загонів "Африканського корпусу" з Африки до Бєлгородської області.

"Поточні зусилля "групи Вагнера" з набору персоналу для своєї діяльності в Африці насправді спрямовані на набір персоналу для розгортання у Бєлгородській області. Російські солдати "Африканського корпусу" прибули до Нігеру 12 квітня, наразі невідомо, чи це угруповання повністю припинить діяльність в Африці, чи в район українсько-російського кордону будуть передислоковані лише деякі загони "Африканського корпусу", - йдеться у звіті.

Читайте також: У Білорусі «вагнерівці» підготували ще одну групу бойовиків для диверсій в Україні - Центр нацспротиву

Аналітики оцінили, що російські війська наразі використовують дефіцит засобів української сторони для досягнення незначних тактичних успіхів. Така ситуація склалася внаслідок відсутності допомоги США у галузі безпеки.

ISW зазначає, що здатність українських військ відбивати російські наступальні операції на сході країни погіршилася через нестачу матеріальних засобів та, ймовірно, продовжить погіршуватися у найближчому майбутньому, якщо затримки з наданням безпекової допомоги США триватимуть.

Як повідомлялося, російські війська проводять щонайменше три операції на оперативному рівні на трьох напрямках на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-