Пентагон - Конгресу: Росія роками буде загрозою для безпеки Європи та США

Пентагон - Конгресу: Росія роками буде загрозою для безпеки Європи та США

Укрінформ
Росія залишатиметься загрозою безпеці Сполучених Штатів та європейських союзників упродовж років, що вимагає забезпечення можливостей для оборони та стримування РФ у тривалій перспективі.

Про це заявила в середу помічниця міністра оборони з питань міжнародної безпеки доктор Селеста Валлендер на слуханнях у Палаті представників, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Через одержимість Путіна Росія роками буде загрозою для безпеки Європи і США»,- наголосила представниця Пентагону.

У цьому контексті вона підкреслила перед законодавцями, що її відомство надалі зосереджене на оборонних заходах та стримування Росії від нападів на Сполучені Штати, союзників, а також на підтримці оборонних можливостей України.

«Наша стратегічна мета в Україні полягає в тому, щоби після провалу Росії постала суверенна, незалежна, економічно життєздатна та демократична Україна, яка матиме засоби для стримування та захисту від подальшої агресії», - наголосила Валлендер.

Вона нагадала, що російські сили продовжують наступ південному сході України та обстрілюють цивільні міста й критичну інфраструктуру по всій українській території.

«Оборона України та її населення зазнають руйнувань без додаткової допомоги США у сфері безпеки», - зазначила Валлендер, закликавши законодавців схвалити законопроєкт із додатковим фінансуванням, який містить підтримку України.

Вона також підкреслила провідну роль США у об’єднанні союзників і партнерів у коаліції, зосереджені на ключових сферах можливостей ВПС України, ППО, артилерії, безпеки на морі, бронетехніки, інформаційних технологій, розмінування й БПЛА. Валлендер нагадала, що країни Контактної групи з питань оборони України (формату «Рамштайн») зібрали понад $88 млрд допомоги у сфері безпеки.

Читайте також: Заступниця глави Пентагону: Саміт у Вашингтоні прокладе Україні шлях до вступу в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міністр оборони США Ллойд Остін заявив у Конгресі, що важливість та невідкладність допомоги України зросла до надзвичайного рівня, що вимагає негайного ухвалення пакета із допомогою українській стороні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-