Країни «Рамштайну» зібрали $88 мільярдів на підтримку України за два роки - Остін

Країни «Рамштайну» зібрали $88 мільярдів на підтримку України за два роки - Остін

Укрінформ
Країни Контактної групи з питань оборони України за два роки зібрали $88 млрд військової підтримки, і зараз зосереджуються на двох напрямах – забезпечити негайні потреби ЗСУ на полі бою, а також надати допомогу для довгострокової перспективи.

Про це заявив у вівторок за підсумками засідання Контактної групи на авіабазі Рамштайн у Німеччині міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Упродовж майже двох років ця Контактна група виділила понад $88 млрд на допомогу Україні у сфері безпеки»,- зауважив Остін.

Він відзначив, що найбільші зусилля доклали 15 союзників США, які виділяють Україні більше, ніж Сполучені Штати в розрахунку до власного ВВП.

«Наші союзники та партнери продовжують активізуватися, Сполучені Штати також мають зробити це», - наголосив глава Пентагону.

Він зазначив, що Контактна група продовжує зосереджуватися на двох напрямах.

«По-перше, ми працюємо разом, щоби забезпечити негайну підтримку українських військ, а по-друге, ми наполегливо працюємо з керівництвом України, щоби спланувати довгострокову оборону та стримування», - поінформував міністр оборони США.

Він продовжив, що робота над довгостроковою підтримкою ґрунтується на зусиллях Коаліцій спроможностей, щоби допомогти Україні створити надійну бойову міць на майбутнє.

«Коаліції спроможностей допоможуть і дозволять друзям України координувати спільну підтримку впродовж багатьох років. Вони створюють послідовний, оперативний і стійкий підхід до безпеки України в майбутньому», - зазначив Остін.

У цьому зв’язку він повідомив, що у вівторок провів перше засідання керівної групи Коаліцій спроможностей, яке додало єдності в зусиллях і цілях восьми коаліцій країн на підтримку України. Тож, під час нинішньої зустрічі був обговорений досягнутий прогрес та скоординовані подальші шляхи для вирішення ключових питань.

Остін подякував за спільну роботу представникам Данії, Естонії, Франції, Німеччини, Ісландії, Італії, Латвії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Польщі й Великої Британії.

«Вони активізувалися, щоб очолити Коаліції спроможностей та залучити ресурси й персонал до виконання цього критично важливого завдання. Їхнє лідерство є свідченням єдності та рішучості зустрічі «Рамштайн» сьогодні», - наголосив глава Пентагону.

Він також підкреслив, що підтримка України має «вирішальне значення» безпосередньо для Сполучених Штатів. За його словами, коли США інвестують у безпеку України, вони інвестують у власну безпеку.

Читайте також: Пісторіус розкрив деталі нового пакету військової допомоги Україні від Німеччини

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок на американській базі «Рамштайн» у Німеччині відбулося 20-те засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі особистої зустрічі. У заході взяли участь міністри оборони та високопоставлені військові керівники з близько 50 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-