Посол Росії проігнорував виклик до МЗС Польщі через проліт ракети

Посол Росії проігнорував виклик до МЗС Польщі через проліт ракети

Укрінформ
Посол Росії в Польщі Сергій Андрєєв проігнорував у понеділок виклик до МЗС Польщі у зв’язку з порушенням російською ракетою у неділю вранці повітряного простору РП.

Про це під час брифінгу для ЗМІ повідомив у понеділок у Варшаві речник польського зовнішньополітичного відомства Павел Вронський, передає кореспондент Укрінформу.

“Віденська конвенція чітко визначає обов'язки посла в країні перебування. Нам цікаво, чи виконує посол вказівки МЗС у Москві та чи здатний він належним чином представляти інтереси РФ у Варшаві”, - зазначив речник польського МЗС, коментуючи неприбуття Андрєєва до МЗС Польщі.

Читайте також: Спікер Сейму припускає, що російські ракети й надалі залітатимуть у повітряний простір Польщі

Вронський повідомив, що Польща іншим каналом передасть МЗС Росії дипломатичну ноту з вимогою пояснити факт порушення російською ракетою повітряного простору Польщі.

Як повідомлялося, російська ракета о 05:23 (за київським часом) порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

В Оперативному командуванні ЗС Польщі повідомили, що російська ракета на 100% залишила повітряний простір Польщі, її також не було потреби збивати, оскільки відповідні сили контролювали траєкторію польоту.

Читайте також: Польща розмістить військову вертолітну авіабазу неподалік кордону з Україною

МЗС Польщі повідомило, що вимагатиме від РФ пояснень з приводу порушення російською ракетою повітряного простору Польщі.

У понеділок вранці глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що від посла РФ вимагатимуть пояснення з приводу порушення повітряного простору ракетою, припустивши, що від нього буде отримано у відповідь "якусь демагогію".

У ніч проти 24 березня війська РФ завдали чергового масованого удару по Україні. Сили ППО знищили 43 повітряні цілі: 18 із 29 крилатих ракет та 25 із 28 ударних дронів Shahed.

Фото: twitter.com/cp_komunikaty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-