Цілковита маячня: у ГУР відреагували на версію про «український слід» теракту у «Крокус Сіті Холі»

Цілковита маячня: у ГУР відреагували на версію про «український слід» теракту у «Крокус Сіті Холі»

Укрінформ
Заяви Росії, начебто в теракті у "Крокус Сіті Хол" у Підмосков’ї простежується "український слід" – абсурдні і є цілковитою брехнею.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив представник ГУР МОУ Андрій Юсов, передає Укрінформ.

"Це абсолютно брехлива і абсурдна заява, українською - маячня, російською - "чушь". Версія, що виконавці теракту тікали в бік України, не витримує жодної критики, для цього не треба бути експертом з безпекових питань. Два роки триває повномасштабна війна, прикордонні території насичені ворожими військами, спецагентами, представниками спецслужб, силовиками, лінія кордону замінована, спостереження ведеться усіма засобами, у тому числі й аеророзвідки з обох боків. Такі області, як Білгородська та Курська, взагалі зараз є зоною бойових дій після останніх подій. І звичайно, ця версія абсолютно не витримує критики, це розуміють всі у світі, окрім зазомбованого російського населення", - підкреслив Юсов.

Він навів як приклад події у Росії у 1999 році, зокрема теракт на Каширському шосе та інші, коли спецслужби Росії здійснювали злочини проти власного населення.

"Зараз є всі ознаки, що ми маємо справу саме з такою діяльністю російських спецслужб. Далі, цілком ймовірно, буде нагнітання істерії, закручування гайок, і ліквідація навіть мінімальних залишків громадянських прав та свобод", - сказав Юсов.

Також, зазначив він, на міжнародній арені режим Путіна зараз намагатиметься перетворити агресора на жертву.

"Тут дуже важливо нагадувати, що саме діяльність режиму Путіна у більшості випадків або призводить до таких терактів, або (таке стається – ред.) через невиконання обов’язків їхніми спецслужбами. Попри те, що світ попереджав про організацію таких терактів на території РФ, режим Путіна або не зробив нічого, щоб запобігти цьому, або причетний сам до організації цих терактів", - сказав Юсов.

Читайте також: Теракт у «Крокус Сіті Холі» може були операцією російських спецслужб – ЦПД

У суботу, 23 березня, Володимир Путін звернувся до росіян після теракту у підмосковному Crocus City Hall. Він, зокрема, заявив, що всі четверо безпосередніх виконавців теракту, які стріляли у людей, «знайдені та затримані».

«Вони (нападники - ред.) намагалися сховатися і рухалися в бік України, де, за попередніми даними, для них з українського боку було підготовлене вікно для переходу державного кордону», - стверджує російський диктатор.

При цьому він погрожував «організаторам і замовникам» теракту покаранням, «ким би вони не були, хто б їх не направляв».

Раніше російська ФСБ стверджувала, ніби терористи планували перейти російсько-український кордон та мали контакти на українській стороні.

При цьому опозиційний журналіст Олександр Плющев звернув увагу на те, що спочатку у повідомленнях ЗМІ говорилося, що машину з терористами зупинили за 16 км від Білорусі — у селищі Теплий Брянської області. Однак пізніше депутат Держдуми Олександр Хінштейн назвав інше місце затримання автомобіля — село Хацунь Брянської області. Від цього населеного пункту до України близько 153 кілометрів, до Білорусі - 250.

Читайте також: Штати підтверджують причетність ІДІЛ до теракту в «Крокусі» - ЗМІ

Радник керівника Офіса Президента Михайло Подоляк заявляв раніше, що Україна не має жодного стосунку до подій у концертному залі Crocus City Hall у підмосковному Красногорську.

У МЗС України також категорично відкинули звинувачення з боку російських офіційних осіб у нібито причетності України до стрілянини в концертному залі у підмосковному Красногорську.

Як повідомлялося, 22 березня у Підмосков’ї у концертному залі "Крокус Сіті Хол" кілька чоловіків у камуфляжі розпочали стрілянину, пізніше у будівлі виникла пожежа і пролунали вибухи. У російському ФСБ заявили, що виконавці теракту нібито мали намір втекти до України.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-