Путін заявив, ніби Україна готувала «вікно» для терористів з «Крокусу»

Путін заявив, ніби Україна готувала «вікно» для терористів з «Крокусу»

Укрінформ
Глава РФ Володимир Путін заявив, що українська сторона нібито приготувала «вікно» на кордоні, щоби прийняти підозрюваних у вчиненні теракту в підмосковному музичному центрі «Крокус Сіті Хол».

Про це він заявив у відеозверненні до росіян 23 березня, передає кореспонденту Укрінформу.

«Вони намагалися сховатися і рухалися в бік України, де, за попередніми даними, для них з українського боку було підготовлене вікно для переходу державного кордону», — заявив Путін.

За його словами, всі четверо безпосередніх виконавців теракту, які стріляли і вбивали людей, «знайдені та затримані».

Глава РФ стверджує, що російські силовики намагаються з'ясувати, хто забезпечив стрільців транспортом, намічав шляхи відходу, готував схрони зі зброєю та боєприпасами.

Також Путін під час виступу погрожував «організаторам і замовникам» теракту покаранням, «ким би вони не були, хто б їх не направляв».

Глава РФ багато в чому повторив попередні заяви ФСБ, яка стверджувала, ніби терористи планували перейти російсько-український кордон та мали контакти на українській стороні.

При цьому опозиційний журналіст Олександр Плющев звернув увагу на те, що в початкових повідомленнях ЗМІ говорилося, що машину з терористами було зупинено за 16 км від Білорусі — у селищі Теплий Брянської області. Однак пізніше депутат Держдуми Олександр Хінштейн назвав інше місце затримання авто — село Хацунь Брянської області. Телеграм-канал ASTRA зазначив, що від нього до України близько 153 кілометрів, до Білорусі – 250.

Читайте також: Теракт у «Крокус Сіті Холі» може були операцією російських спецслужб – ЦПД

Як повідомляли раніше російські медіа, в п’ятницю ввечері в партер концертної зали «Крокус Сіті Холл» перед концертом гурту «Пікнік» увірвалися «люди в камуфляжі», за різними даними, троє чи п’ятеро, та вчинили стрілянину з автоматичної зброї. Вони ж нібито підпалили залу. Також сталися вибухи.

У Сполучених Штатах заявили, що Білий дім не бачить жодних ознак, які могли б указувати на причетність України до стрілянини, вибуху й пожежі в концертному холі «Крокус Сіті Холл» під Москвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-