Теракт у «Крокус Сіті Холі» може були операцією російських спецслужб – ЦПД

Теракт у «Крокус Сіті Холі» може були операцією російських спецслужб – ЦПД

Укрінформ
Теракт у концертному залі "Крокус Сіті Хол" в місті Красногорськ у Підмосков’ї може бути операцією російських спецслужб, щоб звинуватити Україну і отримати привід для початку мобліізації.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації РНБО України повідомляє у Телеграмі.

"Теракт у концертному залі "Крокус Сіті Хол" у підмосковному Красногорську може бути операцією російських спецслужб, щоб звинуватити Україну та отримати привід для нової хвилі мобілізації в РФ. Звинувачення України, які лунають з РФ, вже підтверджують цю версію", - ідеться у повідомленні.

У ЦПД нагадали, що про можливість терактів у РФ на початку березня попереджало посольство США та рекомендувало своїм громадянам уникати місць масового скупчення людей. Аналогічні попередження також робили посольства Великої Британії, Німеччини та ще кількох країн заходу.

"У Головному управлінні розвідки України вже заявили, що теракт у Красногорську - свідома провокація спецслужб Путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота", - підкреслили у ЦПД.

Читайте також: Заяви про нібито причетність України до теракту в залі «Крокус» є провокацією Кремля - МЗС

У Центрі протидії дезінформації додали, що теракти з великою кількістю загиблих цивільних росіян, як то вибух будинку на Каширському шосе у Москві в 1999-му та захоплення заручників на мюзіклі "Норд-Ост" в 2002-му Кремль уже використовував для виправдання другої чеченської війни та агресії проти чеченського народу.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю ввечері у партер концертної зали "Крокус Сіті Холл" перед концертом гурту "Пікнік" вдерлися "люди в камуфляжі" та вчинили стрілянину з автоматичної зброї. Під час атаки сталися вибухи, спалахнула пожежа.

Кількість жертв стрілянини у великому концертному центрі "Крокус Сіті Хол" у Красногорську Московської області РФ зросла до 93 осіб і продовжуватиме збільшуватись.

Читайте також: На російському НТВ показали фейкове відео з Даніловим про теракт у Підмосковʼї

Директор ФСБ Олександр Бортніков доповів Путіну про затримання 11 осіб, зокрема чотирьох терористів, які безпосередньо брали участь у теракті в підмосковному "Крокус Сіті Холі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-