Палата представників США схвалила бюджет на $1,2 трильйона для уникнення шатдауну

Палата представників США схвалила бюджет на $1,2 трильйона для уникнення шатдауну

Укрінформ
Палата представників Конгресу США схвалила пакет про державне фінансування у розмірі 1,2 трильйона доларів, відправивши його до Сенату за кілька годин до призупинення роботи уряду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Законопроєкт отримав 286 голосів конгресменів, 134 проголосували проти. Тепер його має схвалити Сенат – голосування відбудеться пізніше у п’ятницю. Понад 70% коштів пакету спрямують на оборону.

Спікер Палати представників Майк Джонсон вніс законопроєкт на розгляд за спрощеною процедурою, яка потребує підтримки двох третин голосів для схвалення.

Читайте також: Лідери Конгресу внесли законопроєкт про бюджет-2024 на розгляд Палати представників

Зазначається, що законодавці все ще можуть не встигнути проголосувати сьогодні за фінансування уряду, оскільки ця процедура у Сенаті може зайняти певний час.

Проти схвалення бюджетного пакету переважно голосували члени Республіканської партії: вони вважають, що законопроєкт містить замало їхніх політичних пріоритетів та передбачає занадто великі витрати.

Читайте також: Байден підписав закон про фінансування частини уряду США

Як повідомляв Укрінформ, у четвер після кількох днів затримки лідери Конгресу США оприлюднили двопартійний план бюджетних витрат у розмірі 1,2 трильйона доларів на оборону, національну безпеку та інші програми.

Пакет складається із шести законопроєктів, який покриває приблизно дві третини від 1,66 трильйона доларів загального бюджету США на поточний фінансовий рік, що минає 31 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-