Лідери Конгресу внесли законопроєкт про бюджет-2024 на розгляд Палати представників

Лідери Конгресу внесли законопроєкт про бюджет-2024 на розгляд Палати представників

Укрінформ
Після кількох днів затримки лідери Конгресу США в четвер оприлюднили двопартійний план бюджетних витрат у розмірі $1,2 трильйона на оборону, національну безпеку та інші програми.

Законодавці внесли законопроєкт менш ніж за два дні до потенційного шатдауну, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Контрольована республіканцями Палата представників проголосує за широкий пакет у п’ятницю, в той час як Сенату, де більшість мають демократи, залишиться всього кілька годин, щоб ухвалити документ», - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що пакет складається з шести законопроєктів, який покриває приблизно дві третини від $1,66 трильйона всього бюджету США на поточний фінансовий рік, який завершується 31 вересня.

«Ці останні шість законопроєктів являють собою двопартійний і двопалатний компроміс», – заявили у цьому зв’язку провідні учасники переговорів у Сенаті від обох партій.

Лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер висловив сподівання, що Конгрес зможе запобігти шатдауну, якщо демократи та республіканці працюватимуть разом.

Читайте також: Республіканці й демократи домовились про максимальні витрати бюджету США на 2024 рік

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент США Джо Байден заявив про те, що Конгрес і адміністрація подолали всі розбіжності, які не дозволяли до цього часу узгодити пакет законопроєктів із державним бюджетом до кінця поточного фінансового року в США.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон напередодні заявив, що палата не розглядатиме законопроєкт з допомогою Україні, допоки Конгрес не ухвалить державний бюджет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-