Фінляндія поновить фінансування агентства ООН у Газі

Фінляндія поновить фінансування агентства ООН у Газі

Укрінформ
Фінляндія планує поновити фінансування агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) після того, як призупинила надання допомоги організації у січні.

Як передає Укрінформ, про це на пресконференції сказав фінський міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Вілле Тавіо, повідомляє Yle.

Міністр пояснив, що під час проведеного розслідування щодо причетності співробітників агентства ООН до нападу угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року було отримано вдосталь інформації, аби Фінляндія могла ухвалити рішення про подальшу виплату коштів палестинцям.

Щорічно скандинавська країна надавала UNRWA 5 мільйонів євро, йдеться у матеріалі.

Тавіо запевнив, що отримав інформацію з двох звітів, а також, що отримані ним дані свідчать про недоліки в управлінні ризиками в агенції, включаючи управління фондами та рахунками.

Водночас він зазначив, що наявної інформації про ймовірну причетність UNRWA до минулорічного нападу все ще недостатньо. За його словами, управління ризиками в агенції має бути покращене.

Читайте також: Німеччина виділила додатково ще €20 мільйонів жителям Гази

Міністр також заявив, що внутрішній контроль в UNRWA буде посилено, що дозволить продовжувати надання фінансової допомоги.

Фінляндія разом із близько 15 іншими країнами оголосили про призупинення фінансування UNRWA в анклаві наприкінці січня.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня в Австралії заявили про намір відновити фінансування агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-