Німеччина виділила додатково ще €20 мільйонів жителям Гази

Німеччина виділила додатково ще €20 мільйонів жителям Гази

Укрінформ
Німеччина збільшить гуманітарну допомогу жителям сектору Газа.

Про це оголосила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми знову збільшуємо нашу гуманітарну допомогу для Гази ще на 20 мільйонів євро», - заявила Бербок.

Але, додала вона, цього недостатньо. За останні тижні кількість вантажівок, які доставляють життєво необхідні продукти, ліки та інші припаси до Гази, різко скоротилася.

«Це неприйнятно. Уряд Ізраїлю повинен негайно забезпечити безпечний і безперешкодний гуманітарний доступ. Цього також вимагав Міжнародний суд ООН. І після колапсу громадського порядку на значних частинах сектора Газа ізраїльська армія повинна забезпечити успішний розподіл гуманітарної допомоги», - застосувала очільниця МЗС критику на адресу Тель-Авіва.

Читайте також: Заступник генсека ООН не вважає ХАМАС терористичною організацією

Вона водночас наголосила на необхідності гуманітарного припинення вогню, щоб заручники могли нарешті бути звільнені з рук ХАМАС, а людям передано більше гуманітарної допомоги. Міністерка подякувала за невтомні посередницькі зусилля Катару, Єгипту та США.

Дипломатка назвала ситуацію людей у ​​Газі такою, яку важко описати словами: кожен, хто втече від боїв, ризикує померти від голоду. Люди ризикують своїм життям, сварячись за пакунки з продуктами, скинутими з повітря, тому що в Газу заїжджає недостатньо вантажівок. Діти збирають траву, щоб дати своїм братам і сестрам щось їсти. Немовлята помирають від зневоднення та недоїдання в ледь функціонуючих лікарнях, - сказала Бербок.

Вона також сказала, що разом із партнерами, особливо з Йорданією, Німеччина хоче брати участь у десантуванні гуманітарної допомоги.

За твердженням контрольованого ХАМАСом Міністерства охорони здоров'я Гази, 110 осіб було вбито внаслідок обстрілу натовпу, який зібрався навколо вантажівок з їжею на півночі сектору. Ще понад 750 дістали поранення. Речник ЦАХАЛу категорично заперечив завдання удару по гуманітарному конвою.

Читайте також: Росія запросила на зустріч у Москву усі палестинські фракції, включно з ХАМАСом

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року палестинське ісламістське угруповання ХАМАС, яке контролює сектор Гази, розпочало напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Загалом понад 240 людей були взяті бойовиками ХАМАС в заручники.

У відповідь Ізраїль розпочав масовані авіаудари та наземну операцію проти ХАМАСу у секторі Гази.

Фото: Ahmad Hasaballah/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-