Росія запросила на зустріч у Москву усі палестинські фракції, включно з ХАМАСом

Росія запросила на зустріч у Москву усі палестинські фракції, включно з ХАМАСом

Укрінформ
Наприкінці лютого у Москві пройде міжпалестинська зустріч, на яку Росія запросила усі палестинські організації, включаючи ХАМАС.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив прем’єр-міністр Палестинської національної адміністрації (ПНА) Мухаммад Штайе під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції.

"Росія запросила усі палестинські фракції, які зустрінуться 26-го лютого у Москві. Тож побачимо: якщо ХАМАС готовий до порозуміння з нами, то ми будемо готові до взаємодії. Якщо ХАМАС не буде готовий, то це буде інша історія", - прокоментував Штайе відносини ПНА з ХАМАС.

За його словами, після 7 жовтня 2023 року ПНА не підтримувала контакти з ХАМАС. Штайе також засудив саму атаку ХАМАС з вбивством цивільних, але наголосив на необхідності врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту на основі створення двох держав.

"І хоча ситуація станом на 7 жовтня була катастрофічною для усіх, ми не сприймаємо факт, що цивільних убивали. Це те, що ми не сприймаємо. Але не можна дозволити, щоб цикл насильства знову і знову повторювався. Палестинське питання має бути врегульовано. Зараз час знайти рішення. Не треба більше говорити про процеси, треба рішення. Нам треба визнання Держави Палестини, а потім ми перейдемо до деталей. Історія палестинської катастрофи не розпочалася 7 жовтня. Останній цикл насильства розпочався 7 жовтня", - сказав він.

За словами Штайе, ХАМАС є "інтегральною частиною палестинської політичної арени", але "щоб ХАМАС став частиною діалогу, є ряд передумов". Зокрема, цей радикальний рух має "прийняти політичну платформу діалогу", а також "має бути знайдено порозуміння щодо питань опору", який повинен бути виключно "громадським опором".

Читайте також: Заступник генсека ООН не вважає ХАМАС терористичною організацією

Як повідомлялося, 7 жовтня 2023 року палестинське ісламістське угруповання ХАМАС, яке контролює сектор Гази, розпочало напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Загалом понад 240 людей були взяті бойовиками ХАМАС в заручники.

У відповідь Ізраїль розпочав масовані авіаудари та наземну операцію у секторі Гази.

ХАМАС офіційно визнаний терористичною організацією владою Ізраїлю, Канади, США, Великої Британії, країнами Європейського Союзу та Японією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-