Лідер каталонських сепаратистів Пучдемон заявив про намір балотуватися на виборах

Лідер каталонських сепаратистів Пучдемон заявив про намір балотуватися на виборах

Укрінформ
Колишній глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон, який у 2017 році очолив незаконний рух за від’єднання регіону від Іспанії, оголосив про свій намір знову висуватися на виборах.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters

“Каталонський сепаратист Карлес Пучдемон, який перебуває у вигнанні, оголосив у четвер, що балотуватиметься на лідера північно-східного регіону Іспанії під час виборів у травні”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що у разі повернення до Іспанії, Пучдемона можуть арештувати. “Його повернення матиме наслідки для центрального уряду й згаслого руху за незалежність”, - зауважує Reuters.

Нагадаємо: “Каталонська криза” виникла в 2017 році, коли регіональна адміністрація на чолі з Карлесом Пучдемоном організувала референдум про незалежність, нехтуючи наказами центрального уряду та рішенням Верховного суду Іспанії про те, що цей референдум порушує Конституцію країни.

Читайте також: В Каталонії відбудуться позачергові вибори

У відповідь Мадрид направив до Каталонії поліцію, щоб спробувати зупинити референдум.

Каталонський парламент все ж таки проголосив незалежність 27 жовтня того ж року, але він не зміг заручитися міжнародною підтримкою. Пізніше Пучдемон і кілька інших регіональних високопосадовців втекли з Іспанії.

Минулого тижня парламент Іспанії ухвалив суперечливий закон про амністію для каталонських сепаратистів.

Фото: EPA/Vostock-photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-