В Каталонії відбудуться позачергові вибори

В Каталонії відбудуться позачергові вибори

Укрінформ
Президент Каталонії Пере Арагонес заявив сьогодні, що він розпустив парламент цього іспанського регіону та призначив позачергові вибори на 12 травня після того, як запропонований ним бюджет був відхилений членами асамблеї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

«Я вирішив призначити вибори до парламенту Каталонії на 12 травня», — заявив Арагонес, який є прихильником незалежності регіону від Іспанії.

Регіональні вибори спочатку були призначені на початок 2025 року.

Арагонес, поміркований сепаратист з лівої партії ERC, втратив більшість у парламенті Каталонії в жовтні 2022 року, коли конкурентна сепаратистська партія JxCat вийшла з коаліції, звинувативши Арагонеса у недостатніх зусиллях для забезпечення незалежності від Мадриду.

Читайте також: В Іспанії протестують проти амністії каталонських сепаратистів

Рішення про розпуск парламенту регіону було зроблено напередодні голосування національного парламенту в четвер щодо надання амністії особам, притягнутим до кримінальної відповідальності за їх роль у невдалій спробі Каталонії отримати незалежність у 2017 році,

Як повідомляв Укрінформ, лідери правих сил Іспанії розкритикували плани амністії каталонських сепаратистів в обмін на підтримку нового лівого уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-