Держдеп відреагував на висновки ООН про «атмосферу страху» на окупованих територіях України

Держдеп відреагував на висновки ООН про «атмосферу страху» на окупованих територіях України

Укрінформ
Практика Росії щодо збереження контролю над окупованими територіями в інших країнах шляхом залякувань та поширення атмосфери страху є сталим явищем, репресії кремлівська влада застосовує не вперше.

Про це заявив у середу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Не дивно, що Російська Федерація використовує репресивну тактику, щоби заглушити голоси незгодних, заглушити голоси опозиції. І знову ж таки, що стосується цих територій, дозвольте мені чітко сказати, що це – Україна»,- наголосив представник Держдепартаменту США.

Таким чином він відповів на прохання прокоментувати останні висновки Моніторингової місії ООН з прав людини щодо дій окупаційного режиму РФ в Україні.

Пател підкреслив, що США продовжать підтримувати українців, які надалі захищаються та борються за свою територіальну цілісність і суверенітет.

Читайте також: ООН: Порушення Росією прав людини на ТОТ мають довгострокові наслідки для України

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні оголосила, що задокументувала нові докази вчинення воєнних злочинів та порушень міжнародного гуманітарного права на ТОТ України. Цього тижня в Моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні заявили, що РФ незаконно посилює контроль над тимчасово окупованими територіями, створюючи «атмосферу страху» за допомогою таких методів, як свавільні арешти, вбивства й тортури громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-