В ООН вважають, що Росія зміцнює контроль над ТОТ за допомогою «атмосфери страху»

В ООН вважають, що Росія зміцнює контроль над ТОТ за допомогою «атмосфери страху»

Укрінформ
Росія незаконно зміцнює контроль над тимчасово окупованими українськими територіями, створюючи «атмосферу страху» за допомогою таких методів, як свавільні арешти, вбивства та тортури.

Про це в інтерв’ю Reuters сказала голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ) Даніель Белль, передає Укрінформ.

Виступаючи перед оприлюдненням нової доповіді ММПЛУ про ситуацію з правами людини на тимчасово окупованих Росією українських територіях, Белль зазначила, що порушення прав з боку РФ використовувалися для залякування місцевих жителів, щоб змусити їх співпрацювати.

«Ці комбіновані дії щодо цензури, стеження, політичного придушення, придушення свободи слова, обмеження пересування... створили атмосферу страху, в якій Російська Федерація могла систематично знищити українські системи влади та управління», - сказала вона.

За словами Белль, спостерігачі ООН не мали доступу до ТОТ, але натомість робили висновки на основі понад 2300 інтерв'ю з людьми, які жили на тимчасово окупованих територіях, виїхали звідти або жили на звільнених територіях.

Вона зазначила, що були зафіксовані порушення прав людини, включаючи вбивства, тортури і свавільні затримання тих, кого вважали пов'язаними з українськими силами безпеки, або тих, хто підтримував Україну.

Читайте також: Доповідь комісії ООН про війну в Україні засвідчує небачені з часів Другої світової звірства - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні оголосила, що задокументувала нові докази того, що російська влада та її війська вчинили воєнні злочини та порушили міжнародне та гуманітарне право на тимчасово окупованих українських територіях.

Очікується, що Даніель Белль представить результати нової доповіді про ситуацію з правами людини на окупованій території під час пресконференції у середу, 20 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-