Салліван - про результати «виборів»: Реальність така, що Путін є президентом РФ

Салліван - про результати «виборів»: Реальність така, що Путін є президентом РФ

Укрінформ
В адміністрації президента США прокоментували перемогу російського лідера Володимира Путіна на так званих "виборах" президента РФ.

Як передає Укрінформ, про це заявив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван на брифінгу.

Він зазначив, що результат виборів не був непередбачуваним, оскільки Володимир Путін закрив політичний простір та ув'язнив політичних суперників, а деякі з його політичних опонентів трагічно загинули.

Таким чином, за словами Саллівана, "на цих виборах не було нічого вільного чи справедливого, а результат був визначений наперед".

Однак, зазначив Салліван, "реальність така, що президент Путін є президентом РФ".

Читайте також: Офіційний Берлін не бачить підстав вітати Путіна з «переобранням»

"Нам доводилося мати справу з цією реальністю під час війни в Україні, під час інших агресивних дій РФ, під час інших кроків, що суперечать національним інтересам США, які ми бачили з боку цього президента та Російської Федерації під його керівництвом. І ми будемо продовжувати мати справу з цією реальністю. Але ця реальність не заперечує того факту, що ці вибори не відповідали жодним критеріям вільних та чесних виборів", - сказав посадовець Білого дому.

Читайте також: ISW пояснив, як Путін використає «рекордні» показники на «виборах» у війні проти України

Як повідомляв Укрінформ, голосування на так званих “виборах” російського президента проходило впродовж трьох днів – з 15 до 17 березня. За попередніми підсумками, російський режим оголосив, що Путін залишається на п’ятий термін на посаді очільника країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-