Офіційний Берлін не бачить підстав вітати Путіна з «переобранням»

Офіційний Берлін не бачить підстав вітати Путіна з «переобранням»

Укрінформ
Німецькі лідери не планують вітати Володимира Путіна, який «переобрався» президентом РФ, з початком нової каденції.

Від імені федерального уряду про це сказала на брифінгу в понеділок заступниця речника Крістіане Гоффманн, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Канцлер Олаф Шольц не вітав», - повідомила Гоффманн.

Вона також підтвердила, що особисті контакти з російською стороною наразі дуже обмежені та понижені у рівні. Водночас Берлін «має принципову готовність, якщо це буде доцільно, говорити також і з Путіним», - сказала заступниця речника. Але, додала вона, нині про це не йдеться, «діалогу з Путіним наразі немає». Гоффманн також назвала «відповідним» говорити про Росію як диктатуру.

Читайте також: Глава МЗС Естонії: У Росії був фарс, а не «вибори», місце Путіна - в Гаазі

Заступниця речника наголосила, що Німеччина вважає «вибори» на окупованих українських територіях незаконними. «Ми звісно, жодним чином їх не визнаємо. Виключно Україна має право проводити на цих територіях вибори… Ми дали чітко зрозуміти, що не визнаємо ці вибори як законні», - сказала вона.

Прессекретарка президента Німеччини Керстін Ґаммелін напередодні також заявила, що Франк-Вальтер Штайнмаєр не вітатиме Путіна з «переобранням».

Читайте також: ЄС не визнає результати «виборів» Росії на тимчасово окупованих територіях

«Листа Путіну не буде», - сказала Ґаммелін. У неділю вона у своєму акаунті в соцмережі Х від імені глави держави виклала дописи на згадку про російських опозиціонерів, які «борються за свободу та демократію та які живуть у постійній небезпеці з боку режиму Путіна».

Читайте також: «Вибори» в Росії: революції не сталося, але й спокою не було

Як повідомлялося, псевдовибори президента РФ відбулися 15-17 березня. За їх «результатами» було оголошено, що Володимир Путін залишається на п’ятий термін на посаді очільника Росії.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що жодної легітимності у цих так званих виборів немає та бути не може.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-