Глава МЗС Естонії: У Росії був фарс, а не «вибори», місце Путіна - в Гаазі

Глава МЗС Естонії: У Росії був фарс, а не «вибори», місце Путіна - в Гаазі

Укрінформ
Те, що росіяни називають "виборами" президента РФ, не було легітимним волевиявленням, а місце призначеного президентом Володимира Путіна – в Гаазі в якості воєнного злочинця.

Про це заявив очільник МЗС Естонії Маргус Цахкнала перед початком зустрічі голів зовнішньополітичних відомств ЄС у Брюсселі в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

"Вчора в Росії відбулись якісь дії. Вони називають це виборами, але це не були вибори. Те, що ми побачили, не було демократичним виборчим процесом. Це було просто призначення Путіна на посаду лідера Росії. І це не були легітимні вибори. А законне місце для Путіна – в Гаазі в якості воєнного злочинця", - сказав він.

Естонський міністр також наголосив на порушенні міжнародного права, чим було проведення "виборів" на тимчасово окупованих територіях України та примус українців до участі в них.

"Тому ми можемо зрозуміти, що це – фарс. Це – не вибори. І Путін несе всю відповідальність за агресію, за воєнні злочини, за депортацію дітей, за порушення міжнародного права. Він не може втекти від відповідальності. Він повинен понести відповідальність як воєнний злочинець в Гаазі", - наголосив Цахкнала.

Читайте також: «Вибори» в Росії не можна вважати вільними чи справедливими - МЗС Польщі

Як повідомлялося, псевдовибори президента РФ відбулися 15-17 березня.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що жодної легітимності у цих так званих виборів немає і бути не може.

Фото: Delfi 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-