ISW пояснив, як Путін використає «рекордні» показники на «виборах» у війні проти України

ISW пояснив, як Путін використає «рекордні» показники на «виборах» у війні проти України

Укрінформ
Російський диктатор Володимир Путін використає перемогу на "виборах" президента РФ з показником у 87,28% для виправдання ведення тривалої війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт ISW.

Американські аналітики переконані, що Путін намагається використати заявлені "рекордні" явку виборців та підтримку власної кандидатури на президентських "виборах", щоб створити інформаційні умови для ведення тривалої війни в Україні.

Як зазначається, 18 березня Центральна виборча комісія РФ оголосила, що Володимир Путін набрав 87,28% голосів та переміг на "виборах". При цьому явка виборців нібито склала 77,44%.

Читайте також: «Вибори» на окупованих територіях свідчать, що РФ не шукає шляху до миру - МЗС Британії

"Путін та високопоставлені російські чиновники стверджували, що "рекордна" явка виборців та підтримка продемонстрували єдність РФ та довіру до президента", - зазначають в ISW.

Там також відзначили, що за даними ЦВК, Путін набрав від 88,12% до 95,23% голосів на тимчасово окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської областей та в Криму.

Читайте також: Глава МЗС Естонії: У Росії був фарс, а не «вибори», місце Путіна - в Гаазі

"Російська окупаційна влада, ймовірно, сфальсифікувала високу підтримку Путіна на ТОТ та примушувала громадян України брати участь у "виборах", які за своєю суттю були примусовими, враховуючи присутність там великої кількості російських військ", - зауважили аналітики ISW.

Аналітики вважають, що Путін намагається створити інформаційні умови для виправдання тривалого конфлікту та окупації територій України під виглядом "захисту" цивільних осіб, яким насправді загрожує лише російське вторгнення.

Читайте також: Реакція на російські «вибори» за кордоном: «рекорд завдяки репресіям», «майже як Саддам»

Як повідомляв Укрінформ, голосування на так званих виборах російського президента проходило впродовж трьох днів – з 15 до 17 березня. За попередніми підсумками, російський режим оголосив, що Путін залишається на п’ятий термін на посаді очільника країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-