Курська і Бєлгородська області РФ зараз є територією активних бойових дій - Юсов

Курська і Бєлгородська області РФ зараз є територією активних бойових дій - Юсов

Укрінформ
Курська і Бєлгородська області РФ зараз є територією активних бойових дій, де зі зброєю в руках захищають свої права громадяни Росії.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, повідомляє Укрінформ.

«Курська і Бєлгородська області - зараз територія активних бойових дій. Це те, що ми можемо констатувати. І як заявляли добровольці і повстанці, а йдеться саме про громадян РФ, які не маючи інших варіантів, зі зброєю в руках захищають свої громадянські права у боротьбі проти режиму Путіна і кремлівського узурпатора», - сказав Юсов.

За його словами, ворог розташовує військові цілі серед цивільних об’єктів, тому неодноразово представники РДК, легіону «Свобода России» та «Сибірського батальйону» закликали і місцевих мешканців до евакуації, і місцеву владу закликали забезпечити евакуацію мирних громадян. «Це, підкреслю, їхній гуманний підхід і дотримання міжнародного гуманітарного права навіть проти армії агресора», - зазначив Юсов.

Він нагадав, що була спільна заява російських повстанців, в якій оголошено про відкриття з 21.00 четверга до 7.00 п’ятниці гуманітарного коридору для цивільних і військових для того, щоб покинути згадану територію.

Юсов також наголосив, що ці події є внутрішньою справою РФ.

Читайте також: У Бєлгородській області йдуть бої у п’яти населених пунктах - легіон «Свобода России»

«Це внутрішній конфлікт. Йдеться про громадян Російської Федерації, які діють автономно на цій території і захищають власні цінності і програмові засади. Росія не стабільна держава, там чимало внутрішніх конфліктів і загострились вони всі після злочинного рішення про повномасштабне вторгнення і геноцидну війну Росії проти України», - наголосив представник ГУР.

Він звернув увагу на ще один аспект - нелегітимність так званих виборів у РФ. Зокрема, російська влада в порушення міжнародного гуманітарного права намагається провести голосування на тимчасово окупованих українських територіях, а з іншого боку - не контролює ситуацію на власних згаданих вище територіях.

Як повідомляв Укрінформ, зранку у вівторок, 12 березня, легіон «Свобода России», «Російський добровольчий корпус» і «Сибірський батальйон» зайшли в Курську і Бєлгородську області РФ у рамках спільної операції.

Сьогодні, 14 березня, легіон «Свобода России» повідомляв про знищення двох військових складів ЗС РФ в смт Тьоткіно Курської області, після чого там почалась пожежа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-