Конфлікти в світі показали, що глобальна система безпеки перестала працювати - Ердоган

Конфлікти в світі показали, що глобальна система безпеки перестала працювати - Ердоган

Укрінформ
Існуюча в світі глобальна система безпеки повністю втратила свою функцію, свідченням чому є сучасні конфлікти, зокрема, в Україні. Зустрічі в Анталії та Стамбулі на початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну були шансом припинити війну, але не отримали підтримки.

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав на церемонії відкриття Анталійського дипломатичного форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Конфлікти в Сирії, Ємені, Лівії та останнім часом в Україні показали нам, що нинішня глобальна система повністю втратила свою функцію. У цих кризах, в центрі яких географічно знаходиться наша країна, міжнародні інституції та організації, особливо Рада Безпеки ООН, не змогли вжити заходів, щоб зупинити кров, сльози та руйнування”, - сказав Ердоган.

Читайте також: Ердоган знову пропонує Україні й Росії «мирні переговори» в Туреччині

Президент Туреччини зауважив, що ініціативи Туреччини з припинення російської агресії на її початку з ініціативами проведення зустрічей в Анталії та Стамбулі не отримали необхідної підтримки.

“Історичний шанс, який міг би врятувати життя десятків тисяч людей і запобігти стражданням, був змарнований, точніше саботований”, - сказав Ердоган.

За його словами, після України свою неспроможність та банкрутство міжнародний безпековий порядок продемонстрував у Газі.

Президент Туреччини також вказав на те, що його країна продовжуватиме зусилля для дипломатичного врегулювання сучасних конфліктів.

Читайте також: В Анталії розпочався дипломатичний форум, Україна - серед 147 учасників

“Поки ми даємо дипломатії шанс і створюємо простір. Поки ми це робимо, не переслідуйте максималістських цілей. Як ми завжди говоримо, миру не можна досягти зі стиснутими кулаками. Потрібні добра воля, воля та рішучість», - сказав Ердоган.

За його словами, такий підхід є реалістичним, оскільки прогресу у вирішенні всіх конфліктів можливо досягти завдяки дипломатії та діалогу.

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня в Туреччині розпочався Анталійський дипломатичний форум, головною темою якого обрано "Розвиток дипломатії в період криз".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-