Палата представників розгляне допомогу Україні, щойно ухвалить рішення про бюджет США - Джонсон

Палата представників розгляне допомогу Україні, щойно ухвалить рішення про бюджет США - Джонсон

Укрінформ
Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що його палата розгляне питання про військову допомогу Україні після розгляду питання фінансування американського уряду для уникнення «шатдауну».

Про це він сказав у коментарі Голосу Америки, передає Укрінформ.

У Джонсона поцікавилися, чи має він відповідь на заклик 23 європейських лідерів схвалити нову допомогу Україні.

«Палата представників розглядає всі доступні можливості, і ми повернемося до цього, як тільки уряд отримає фінансування», - коротко сказав спікер.

Читайте також: У Конгресі США домовилися про фінансування держструктур, аби уникнути шатдауну

Джонсон зазначив, що цього тижня конгресмени працюватимуть над врегулюванням безпеки кордону та уникненням «шатдауну» - часткового призупинення роботи урядових установ, що може настати в разі, якщо бюджет не буде затверджено.

«Якщо ми вже збираємося виправити все у цьому світі, ми повинні спочатку виправити Америку. Це означає дві речі: означає захист кордону і фінансування нашого уряду. І тому цього тижня ми дуже наполегливо працюємо, щоб зробити обидві ці речі», — сказав спікер, коментуючи прийняття законопроєкту про додаткове фінансування потреб нацбезпеки, який включає безпеку кордону, фінансування для України, Ізраїлю та Індо-Тихоокеанського регіону.

Читайте також: Спікери 23 парламентів закликали Джонсона внести на розгляд законопроєкт про допомогу Україні

Також під час брифінгу політик зауважив, що Сенату знадобилося чотири місяці, щоб ухвалити законопроєкт про додаткове фінансування, а Палата представників отримала документ півтора тижня тому.

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників США Майк Джонсон наполягає на тому, що питання кордону з Мексикою та уникнення шатдауну необхідно вирішити перед тим, як ухвалювати допомогу іншим країнам.

Спікери 23 парламентів та очільниця Європарламенту надіслали відкритий лист спікеру Палати Представників США Майку Джонсону з проханням внести на розгляд законопроєкт, який передбачає асигнування у розмірі $60,06 мільярда допомоги Україні.

Читайте також: Через бездіяльність Конгресу українцям дедалі складніше досягати успіхів на полі бою - Держдеп

Напередодні лідери Конгресу США досягли угоди про короткострокове продовження фінансування федеральних міністерств і відомств, щоб запобігти шатдауну, оскільки у п’ятницю завершується дія попереднього рішення.

Угода продовжує фінансування низки урядових установ до 8 березня, а решти – до 22 березня.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-