В ЄС обурені ув’язненням ще одного російського правозахисника

В ЄС обурені ув’язненням ще одного російського правозахисника

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель висловив обурення ЄС з приводу політичного засудження та ув’язнення ще одного російського правозахисника – Олега Орлова.

Як повідомляє Укрінформ, текст заяви Борреля оприлюднений сьогодні на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Європейський Союз обурений засудженням Олега Орлова, видатного російського правозахисника та співголови відомої правозахисної організації «Меморіал», до двох з половиною років тюрми за політично мотивованими звинуваченнями. Орлов не скоїв жодного злочину або нападу, він скористався конституційним правом на висловлювання своїх поглядів та думок щодо політики влади в його країні», - йдеться у повідомленні.

Як зазначив Боррель, є очевидним, що це ув’язнення суперечить російському законодавству та російській конституції, та є політично мотивованим.

«Ми закликаємо російську владу негайно та безумовно звільнити всіх політичних в’язнів та скасувати репресивне законодавство, яке використовується для тиску на громадянське суспільство та на незалежні голоси», - додав Боррель.

Читайте також: У Росії заочно заарештували опозиціонера Гудкова, який розказував про масові вбивства в Бучі

Він наголосив, що Євросоюз солідарний з усіма тими громадянами Росії, які піднімають свій голос, висловлюють критику російської війни, за що багато з них піддаються арештам, засудженню та ув’язненню в російських тюрмах.

За повідомленнями міжнародних ЗМІ, російський правозахисник Олег Орлов, якого раніше оголосили в Росії «іноагентом», вже двічі піддався судовому переслідуванню з боку російської влади лише за один пост в мережі Facebook. Цього разу його засудили до 2,5 років ув’язнення за звинуваченням у «дискредитації армії».

Фото: Посольство США в РФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-