МЗС Швеції також викликало російського посла через смерть Навального

МЗС Швеції також викликало російського посла через смерть Навального

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Швеції сьогодні, 19 лютого, викликало посла Росії у зв'язку зі смертю російського опозиціонера Олексія Навального.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі відомства.

У МЗС додали, що сьогодні Швеція також виступила з ініціативою до ЄС вивчити умови нового режиму санкцій проти внутрішніх репресій у Росії. 

Такий режим санкцій надасть додаткові важелі для вжиття заходів проти представників російського уряду та посадових осіб, причетних до порушень прав людини.

«ЄС має вжити заходів проти політичного гноблення в Росії. Це особливо важливо з огляду на той факт, що 16 лютого Олексій Навальний помер у російському полоні», – заявив міністр закордонних справ Тобіас Біллстрьом.

Раніше у понеділок Міністерства закордонних справ Фінляндії й Німеччини викликали послів РФ у Гельсінкі й Берліні через смерть у в’язниці російського опозиціонера Олексія Навального.

Читайте також: Євросоюз готує санкції у зв’язку зі смертю Навального - Бербок

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Згідно з повідомленням відомства, Навальному стало зле після прогулянки, він майже відразу знепритомнів. Лікарі швидкої допомоги, що прибули на виклик, не змогли реанімувати ув'язненого.

17 лютого представниця Навального Кіра Ярмиш підтвердила факт смерті.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-