«Навальний вбитий»: представниця російського опозиціонера підтвердила його смерть

«Навальний вбитий»: представниця російського опозиціонера підтвердила його смерть

Укрінформ
Представниця російського опозиціонера Олексія Навального Кіра Ярмиш підтвердила факт його вбивства.

Як передає Укрінформ, про це Ярмиш написала у соцмережі Х.

«Олексій Навальний вбитий. Його смерть настала 16 лютого о 14:17 за місцевим часом, як написано в офіційному повідомленні, виданому матері Олексія», - йдеться у дописі.

Представниця російського опозиціонера зазначила, що, за словами співробітника колонії, тіло Навального перебуває у місті Салехард.

Читайте також: У Росії на акціях пам'яті опозиціонера Навального затримали понад 100 людей

«Його забрали слідчі Слідчого комітету. Зараз вони проводять з ним «дослідження». Ми вимагаємо, щоб тіло Олексія Навального було видане його родині негайно», - додала Ярмиш.

Пізніше вона повідомила у соцмережі Х, що адвокат і мати Навального приїхали до моргу Салехарда. Але там заявили, що тіла у морзі немає.

«Він (морг - ред.) закритий попри запевнення колонії, ніби він працює і тіло Навального знаходиться там. Адвокат зателефонував за вказаним на дверях телефоном. Йому сказали, що він уже сьомий, хто сьогодні дзвонить. Тіла Олексія у них у морзі немає», - написала Ярмиш.

Вона додала, що, як повідомили іншому адвокату Навального у Слідчому комітеті Салехарда, «причину смерті Олексія не встановлено, було взято повторну гістологічну експертизу». Її результати нібито будуть наступного тижня.

«Очевидно, що вони брешуть і роблять усе, щоб не видати тіло», - зазначила речниця політика.

За її словами, у Слідкомі прямо заявили, що доки не закінчиться перевірка, тіло Навального родичам не віддадуть.

При цьому, стверджує Ярмиш, «годину тому адвокатам говорили, що перевірка завершена, кримінала не виявлено».

Тим часом директор заснованого Навальним Фонду боротьби з корупцією БК Іван Жданов зазначив, що «тіло не видають, оскільки причина смерті не встановлена». За його словами, поширена державними ЗМІ інформація про нібито «тромб» як причину смерті опозиціонера виявилася брехнею.

«При цьому, коли адвокат і мама Олексія сьогодні вранці приїхали у колонію, їм сказали, що причина смерті Навального: синдром раптової смерті», - написав Жданов.

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Згідно з повідомленням відомства, Навальному стало зле після прогулянки, він практично відразу знепритомнів. Лікарі швидкої допомоги, що прибули на виклик, не змогли реанімувати ув'язненого.

Напередодні Навального 27-й раз відправили у ШІЗО. Його етапували до колонії «Полярний вовк» у середині грудня 2023 року. Вперше до ШІЗО цієї колонії політика відправили 9 січня. До етапування до колонії «Полярний вовк» Навальний перебував у ВК-6 у Володимирській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-