У Росії на акціях пам'яті опозиціонера Навального затримали понад 100 людей

У Росії на акціях пам'яті опозиціонера Навального затримали понад 100 людей

Укрінформ
У Росії після повідомлень про смерть в колонії опозиційного політика Олексія Навального почали стихійно створювати меморіали пам’яті політика, нести до них квіти, після чого почалися затримання.

За даними порталу «ОВД-Инфо»,станом на ранок 17 лютого було затримано щонайменше 109 активістів, передає Укрінформ.

Найбільше всього затриманих, про яких відомо, у Санкт-Петербурзі – 69. У Нижньому Новгороді – 15, у Москві – 11, в Таганрозі – 3, в Улан-Уде, Брянську, Краснодарі – 2. По одному затриманому – в Твері, Бєлгороді, Новосибірську, Ростові-на-Дону, Мурманську. Затримання тривають.

За інформацією Радіо Свобода, акції пам’яті Навального та протесту проти злочинної політики Кремля пройшли в багатьох країнах світу – в Нью-Йорку, Лондоні, Буенос-Айресі, Берліні, Празі, Белграді, Тбілісі, Єревані. Вільнюсі. Укрінформ повідомляв про аналогічну акцію в Ризі.

Акція навпроти посольства РФ в Ризі / Фото: Олег Кудрін

Нагадаємо, федеральна служба виконання покарань РФ заявила в п’ятницю, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Згідно з повідомленням відомства, Навальному стало зле після прогулянки, він практично відразу знепритомнів. Лікарі швидкої допомоги, що прибули на виклик, не змогли реанімувати ув'язненого.

Читайте також: Британія викликала представника посольства РФ через смерть Навального

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції у Берліні зазначив, що Олексій Навальний, вочевидь, був убитий Путіним, як й інші тисячі закатованих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-