Євросоюз готує санкції у зв’язку зі смертю Навального - Бербок

Євросоюз готує санкції у зв’язку зі смертю Навального - Бербок

Укрінформ
Євросоюз готує санкційні рішення у зв’язку зі смертю російського опозиційного політика Олексія Навального у російській тюрмі.

Про це заявила журналістам міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок перед початком засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

"Російська жорстока агресивна війна проти України – це не лише війна проти України, але й проти свободи у Європі та світі і також проти свободи в Росії. Ми вже бачили в Росії, і не лише перед 24 лютого, два роки тому, жорстоке насильство, з яким російський президент репресує своїх громадян, які виходять на вулиці за свободу, які хочуть відстоювати свободу на виборах, які хочуть мати свободу слова в газетах чи на новинних порталах", - сказала Бербок.

Вона додала, що саме тому Євросоюз протягом останніх двох років вже запроваджував санкції у відповідь на масові порушення прав людини в Росії, "а також у зв'язку з довільними арештами, які мали місце".

"І у світлі цієї системи санкцій смерть Олексія Навального, звичайно, не тільки продовжуватиме нас турбувати, але ми також будемо ініціювати подальші санкційні заходи з цього приводу", - заявила глава німецького МЗС.

Читайте також: Дочка Нємцова закликала відповісти на вбивство Навального підтримкою України

Вона повідомила, що дружина російського опозиціонера Юлія Навальна долучиться сьогодні до зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС. "Сьогодні ми будемо говорити з дружиною Олексія Навального і продовжимо це робити в найближчі місяці", - сказала міністр.

Як повідомлялося, у рамках Ради міністрів закордонних справ, що відбудеться в понеділок у Брюсселі, європейські урядовці розглянуть продовження допомоги для України та вшанують пам'ять російського опозиційного політика Олексія Навального, який помер у російській в’язниці.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-