Міністри ЄС розглянуть подальшу підтримку України та вшанують пам'ять Навального

Міністри ЄС розглянуть подальшу підтримку України та вшанують пам'ять Навального

Укрінформ
У рамках Ради міністрів закордонних справ, що відбудеться в понеділок у Брюсселі, європейські урядовці розглянуть продовження допомоги для України та вшанують пам'ять російського опозиційного політика Олексія Навального, який помер у російській в’язниці.

Про це у Брюсселі перед початком зустрічі повідомив високий представник ЄС Жозеп Боррель, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми розглянемо розвиток ситуації на цій війні, яку Путін розпочав два роки тому проти України. Не схоже, що він має намір її зупиняти, все навпаки. Тож у обох вимірах - політичному та військовому - маємо продовжити нашу підтримку для України, а також для тих росіян, які хотіли б жити у свободі», - сказав Боррель.

Він зауважив, що минулі вихідні не були добрими, оскільки вже на початку Мюнхенської безпекової конференції надійшли новини про смерть Навального. Сьогодні міністри проведуть зустріч з його дружиною Юлією Навальною, щоб передати політичне послання опозиції в самій Росії, яка піднімає голос проти режиму Путіна.

Читайте також: Боррель: Якби Захід був більш рішучим у підтримці України, війна була б іншою

«З метою вшанування пам’яті Олексія Навального ми запропонуємо міністрам перейменувати наш режим санкцій ЄС за порушення прав людини його іменем. Це буде мати назву Режим санкцій Навального за порушення прав людини. Щоб його ім’я було назавжди вписано у роботу Європейського Союзу, що пов’язана із захистом прав людини», - додав високий представник ЄС.

Як повідомлялося, 19 лютого у Брюсселі відбудеться формальне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, головними темами порядку денного якого є продовження підтримки України у її боротьбі проти російської агресії, ситуація на Близькому Сході та в африканському регіоні Сахель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-