МЗС Німеччини викликало російського посла через смерть Навального

МЗС Німеччини викликало російського посла через смерть Навального

Укрінформ
Речниця МЗС ФРН повідомила у понеділок, що Німеччина викликала російського посла через смерть російського опозиціонера Олексія Навального.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє dpa.

Політично мотивовані судові процеси проти Навального та багатьох інших критиків російського уряду, а також нелюдські умови ув’язнення показують, наскільки жорстко російська правова система діє проти інакодумців та які засоби використовує президент Володимир Путін для придушення свободи вираження поглядів, сказала речниця зовнішньополітичного відомства Німеччини.

«Ми рішуче засуджуємо це і прямо закликаємо до звільнення усіх тих, хто ув’язнений у Росії з політичних мотивів», – заявила речниця МЗС.

Зазначається, що прессекретар німецького канцлера Олафа Шольца окремо закликав Росію повністю з’ясувати обставини смерті Навального у сибірському таборі, а також видати тіло опозиціонера його родині.

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Згідно з повідомленням відомства, Навальному стало зле після прогулянки, він практично відразу знепритомнів. Лікарі швидкої допомоги, що прибули на виклик, не змогли реанімувати ув'язненого.

Читайте також: Євросоюз готує санкції у зв’язку зі смертю Навального - Бербок

Напередодні Навального 27-й раз відправили у ШІЗО. Його етапували до колонії «Полярний вовк» у середині грудня 2023 року. Вперше до ШІЗО цієї колонії політика відправили 9 січня. До етапування до колонії «Полярний вовк» Навальний перебував у ВК-6 у Володимирській області.

17 лютого представниця Навального Ярмиш підтвердила факт його вбивства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-