Австрія допомагає Україні, хоч і є нейтральною країною - голова нижньої палати парламенту

Австрія допомагає Україні, хоч і є нейтральною країною - голова нижньої палати парламенту

Укрінформ
Австрія дотримується свого статусу нейтральної країни, але це активний нейтралітет. Щодо України допомога надається у межах проєктів Європейської ради, через міжнародні гуманітарні, цивільні організації тощо.

Про це сказав голова Національної ради Австрії (нижня палата парламенту), колишній міністр внутрішній справ Австрії Вольфганг Соботка у ході дискусії в межах Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У межах Європейської ради ми маємо контрактні домовленості, й ми робимо все, що можливо, для підтримки українців, і ми сплачуємо багато… Ми також потужно підтримуємо цивільних в Україні через організацію Червоного хреста, цивільні організації там", – сказав Соботка.

За його словами, навіть після того, як Швеція та Фінляндія відмовилися від нейтралітету, в австрійському суспільстві не йде дискусія про те, що Австрії варто послідувати їхньому прикладу.

Читайте також: В австрійському Генштабі вважають, що для контрнаступу Україні потрібні F-16

"Коли ми зараз говоримо про протистояння, які існують в міжнародному співтоваристві, необхідно мати місце, де можна зібратися, контроверсійність потребує пропозиції про місце для зустрічі. І це результат нашого нейтралітету, це активний нейтралітет", – сказав Соботка.

Він також нагадав, що Австрія робить значний внесок у сили ООН.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в Австрії неодноразово заявляли про те, що її нейтралітет жодним чином не стоїть на заваді солідарності з Україною, оскільки країна є нейтральною виключно у військовому плані, але ніколи не була політично нейтральною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-