В австрійському Генштабі вважають, що для контрнаступу Україні потрібні F-16

В австрійському Генштабі вважають, що для контрнаступу Україні потрібні F-16

Ексклюзив
Укрінформ
Як Сили оборони України, так і російська армія мають значні труднощі з переходом до маневреної війни. Для України багато залежить від постачання озброєння із Заходу, зокрема достатньої кількості винищувачів F-16.

Таку думку в коментарі кореспонденту Укрінформу в Австрії висловив заступник начальника генерального штабу австрійських збройних сил генерал-майор Гюнтер Гофбауер.

"Я виходжу з того, що обом сторонам зараз відносно важко відновити маневри, тобто просування у цій війні. На мою думку, багато залежить від підтримки Заходу, але й від самої України та її населення, від того, які цілі вона ставить у війні. Думаю, що 2024 рік буде дуже складним у цьому плані", - сказав австрійський генерал.

У відповідь на запитання про вплив очікуваного постачання винищувачів F-16 на ситуацію на полі бою, Гофбауер зазначив, що бойові дії у Запорізькій області чітко засвідчили важливість отримання переваги у повітрі в районі просування штурмових частин. А тому без забезпечення прикриття з повітря "навряд чи щось можливо".

Читайте також: Посол України в Нідерландах: Україна отримає винищувачі F-16 уже цього року

"Я думаю, що якщо пілоти будуть добре навчені та буде достатня кількість бойових літаків, то ця маневрена війна може знову розпочатися. Без достатньої потужності в небі це буде складно", - зауважив заступник начальника генштабу Австрії.

Він також зазначив, що саме повномасштабне вторгнення РФ в Україну стало "шоком" як для австрійського населення, так і для політичного керівництва республіки. За його словами, попри усі підготовчі заходи Росії, все ж не було очікування, що "це станеться таким чином і з такою жорстокістю".

Як повідомляв Укрінформ, раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що авіаційні комплекси F-16 допоможуть відігнати російську авіацію подалі й прикрити з повітря українські наземні війська, а тому ці винищувачі "змінять хід війни".

Фото: milavia.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-