Командувача ЧФ Росії зняли з посади після знищення «Цезаря Кунікова» - ЗМІ

Командувача ЧФ Росії зняли з посади після знищення «Цезаря Кунікова» - ЗМІ

Укрінформ
Російські пропагандистські Телеграм-канали та «воєнкори» пишуть про зняття з посади командувача Чорноморського флоту РФ адмірала Віктора Соколова, який обіймав цю посаду з 14 вересня 2022 року.

Про це передає Укрінформ із посиланням на The Insider.

Стверджується, що обов'язки командира ЧФ РФ тепер виконуватиме колишній заступник Соколова, начальник штабу ЧФ віцеадмірал Сергій Пінчук.

Ймовірно, відставка сталася після того, як унаслідок удару українських безекіпажних катерів було потоплено десантний корабель «Цезар Куніков». Як стверджували в ГУР, корабель перебував у територіальних водах України біля Алупки.

Попередника Соколова Ігоря Осипова, за інформацією ЗМІ, було знято з посади відразу після загибелі флагмана ЧФ, ракетного крейсера «Москва» у квітні 2022 року. Про те, що його змінить Соколов, було оголошено офіційно лише 10 серпня того ж року.

За нового командувача втрати Чорноморського флоту продовжилися, за час війни було проведено як мінімум 27 успішних атак по кораблях ВМФ РФ та МНС. Загалом постраждали 25 кораблів та суден, втрачено безповоротно 13 кораблів та суден. Деякі зазнали серйозних пошкоджень, які, ймовірно, не дозволять їх повернути в дію в найближчій перспективі.

Читайте також: «Цезар Куніков»: що відомо

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого ГУР заявило про знищення поблизу Алупки за допомогою ударних морських дронів Magura V5 російського великого десантного корабля «Цезар Куніков». Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що більша частина екіпажу «Цезаря Кунікова» загинула. За даними ВМС ЗСУ, на борту ВДК могло перебувати до 90 моряків.

Раніше Укрінформ з посиланням на дані Сил спеціальних операцій ЗСУ повідомляв, що внаслідок ураження штабу ЧФ РФ 22 вересня 2023 року загинуло 34 офіцери, серед них - командувач ЧФ РФ. Командувачем ЧФ Росії, згідно з указом президента РФ Володимира Путіна, від 14 вересня 2022 року, є Віктор Соколов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-