Таллінн вимагає пояснити, чому Росія оголосила у розшук прем'єра і держсекретаря Естонії

Таллінн вимагає пояснити, чому Росія оголосила у розшук прем'єра і держсекретаря Естонії

Укрінформ
МЗС Естонії у середу, 14 лютого, викликало тимчасового повіреного у справах Росії в Естонії Ленара Салімулліна у зв'язку з повідомленнями ЗМІ про рішення РФ внести прем'єр-міністра Естонії Каю Каллас і державного секретаря Таймара Петеркопа до списку розшукуваних МВС РФ осіб.

Про це повідомляє ERR, передає Укрінформ.

Представник МЗС висловив тимчасовому повіреному обурення з приводу наявності прізвищ естонських офіційних осіб у цьому списку. Пресслужба МЗС зажадало від російського дипломата письмового пояснення.

"Ми досить чітко озвучили, що хочемо з'ясувати обставини, за яких наші прем'єр-міністр і держсекретар оголошені в розшук. Ми вкрай засуджуємо це. І будемо й надалі просувати ідеї протистояння російській агресії, просування демократії, а також - підтримку України", - заявив міністр закордонних справ Маргус Цахкна.

МЗС також поінформувало російського представника про те, що подібні кроки РФ не матимуть бажаного впливу на політику Естонії і що країна не змінить свого курсу на підтримку України.

Читайте також: Росія оголосила в розшук 59 депутатів сейму Латвії - прем'єрка відреагувала

Як повідомлялося, за інформацією ЗМІ, у базу розшуку російського МВС внесено понад сотню чиновників і політиків зі Східної Європи, проти яких порушили кримінальні справи після знесення радянських пам'ятників у їхніх країнах. У списку опинилися прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас та міністр культури Литви Сімонас Кайріс.

МЗС Латвії викликало повіреного у справах посольства РФ Олега Зикова для роз'яснень з приводу оголошення в розшук латвійських політиків, стосовно яких РФ порушила політично мотивовані справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-