Новий пакет санкцій ЄС проти Росії торкнеться 55 компаній та більш як 60 осіб - Bloomberg

Новий пакет санкцій ЄС проти Росії торкнеться 55 компаній та більш як 60 осіб - Bloomberg

Укрінформ
Європейський Союз запропонував запровадити санкції проти близько 55 компаній та понад 60 осіб у рамках наступного,13-го, пакету обмежень проти Росії.

Як передає Укрінформ, про це свідчать документи, з якими ознайомився Bloomberg.

Нові обмеження стосуватимуться окремих осіб та фірм, які займаються виробництвом зброї та постачанням ключових технологій та електроніки, що використовуються російськими оборонними компаніями, йдеться у матеріалі.

«Пропозиції, які потребують підтримки всіх держав-членів (ЄС – ред.), перш ніж їх ухвалять, також стосуватимуться судноплавних компаній, що забезпечують транспортування та логістику доставки боєприпасів із Північної Кореї до Росії», – пише Bloomberg.

Читайте також: G7 хоче обмежити використання Росією тіньового флоту для перевезення нафти - Bloomberg

На додачу до цього, поточні пропозиції також включають додавання до санкційних списків кількох військових та інших посадових осіб і політиків. Серед кандидатів опинився колишній охоронець президента РФ Володимира Путіна та чинний губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Однак списки осіб можуть змінюватися до моменту узгодження.

Також зазначається, що наступний, 13-й, пакет санкцій буде обмеженим. Група держав-членів ЄС закликає блок бути амбітнішим і додати нові економічні санкції.

Читайте також: Україна розраховує, що Євросоюз схвалить 13 пакет санкцій проти РФ цього місяця - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, до других роковин початку повномасштабної російсько - української війни Європейський Союз планує схвалити 13-й пакет обмежувальних заходів проти Російської Федерації, які стосуватимуться понад 200 осіб і компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-