ЄС планує нові санкції проти Росії, які стосуватимуться 200 осіб і компаній

ЄС планує нові санкції проти Росії, які стосуватимуться 200 осіб і компаній

Укрінформ
До другої річниці початку повномасштабної російської війни проти України ЄС планує черговий пакет обмежувальних заходів, які стосуватимуться понад 200 осіб і компаній.

Про це повідомляє німецьке видання Spiegel, передає Укрінформ.

Це буде вже 13-й пакет санкцій від початку війни, який передбачає значне розширення списку осіб та установ, чиї активи в ЄС мають бути заморожені.

Крім того, під санкції повинні потрапити інші компанії, які сприяють військовому та технологічному зміцненню Росії або розвитку її сектору оборони та безпеки. Їм більше не буде дозволено купувати товари та технології військового призначення з ЄС.

Нещодавно ЄС також використовував цей інструмент щодо компанії, які базуються в Китаї, Узбекистані, Ірані та Об’єднаних Арабських Еміратах і які, як стверджується, беруть участь в обході санкцій ЄС.

За інформацією німецького інформагентства dpa, конкретні пропозиції щодо 13-го пакету санкцій були представлені представникам країн-членів високопосадовцями Комісії ЄС на вихідних. Наступним кроком є ​​розробка проєкту рішення про санкції, з яким повинні офіційно погодитися всі 27 держав-членів.

Окрім чергового пакету санкцій також може бути прийнято рішення про давно заплановане вилучення доходів від зберігання заморожених коштів російського центробанку на користь України.

Читайте також: Виробники алюмінію закликають ЄС запровадити ембарго на метал з Росії

Як повідомлялось, багато експертів говорять наразі про необхідність забезпечити виконання раніше введених пакетів санкцій, адже Росія знаходить багато шляхів їх обходження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-