Україна розраховує, що Євросоюз схвалить 13 пакет санкцій проти РФ цього місяця - Шмигаль

Україна розраховує, що Євросоюз схвалить 13 пакет санкцій проти РФ цього місяця - Шмигаль

Укрінформ
Україна розраховує, що Європейський Союз схвалить 13 пакет санкцій проти Російської Федерації впродовж лютого цього року.

Про це Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час брифінгу з віцепрезидентом Європейської комісії, високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепом Боррелем у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми цінуємо послідовну санкційну підтримку Євросоюзу проти Росії за її агресію щодо Української держави. Кремль зараз вкладає багато медійних зусиль, аби посилити наратив про те, що санкції не працюють. Вони це роблять саме тому, що санкції – це ефективний інструмент тиску. Ми маємо далі їх посилювати. Розраховуємо, що наступний 13-й пакет санкцій буде ухвалений уже цього місяця", – зазначив Шмигаль.

Водночас очільник українського уряду підкреслив, що цьогоріч необхідно сформувати остаточний інструмент конфіскації та використання заморожених російських активів на користь України. Він привітав зусилля ЄС, які відкривають шлях до використання прибутків від заморожених російських активів, а також ініціативу Європейської комісії щодо конфіскації доходів, що були отримані в результаті порушення європейських санкцій.

Читайте також: ЄС готує новий пакет санкцій проти РФ та фірм, які допомагають їх оминати - Боррель

"Ми продовжуємо наголошувати на тому, що використання прибутків від російських активів – це лише перший, проміжний крок. Наразі в пріоритеті створення юридичного механізму, який дозволить конфісковувати заморожені російські активи, включаючи суверенні активи Центрального банку Російської Федерації, і спрямовувати їх на потреби України", – додав Прем‘єр-міністр України.

Як повідомлялося, до других роковин початку повномасштабної російської-української війни Європейський Союз планує схвалити 13 пакет обмежувальних заходів проти Російської Федерації, які стосуватимуться понад 200 осіб і компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-