Туск під час візитів до Берліна і Парижа говоритиме про допомогу Україні

Туск під час візитів до Берліна і Парижа говоритиме про допомогу Україні

Укрінформ
Глава польського уряду Дональд Туск під час візитів до Берліна і Парижа наступного тижня порушуватиме питання щодо збільшення постачання зброї для України.

Про це в ефірі TOK FM повідомив в четвер глава польської дипломатії Радослав Сікорський, передає Укрінформ.

“Це наш дуже високий пріоритет”,- зазначив Сікорський, відповідаючи на запитання, чи Туск у ФРН та Франції вестиме переговори щодо збільшення постачання військової допомоги для України.

За словами глави польської дипломатії, нещодавно він також зустрівся з високим представником ЄС Жозепом Боррелем, вів переговори у Берліні і всюди збільшення військової допомоги Україні “є на радарах”.

Сікорський підкреслив, що віцепрем’єр, міністр національної оборони РП Владислав Косіняк-Камиш також по своїй лінії в ЄС і НАТО займається питаннями допомоги Україні у відбитті російської агресії.

“Це завдання номер один для багатьох міністерств також у Польщі”,- наголосив очільник польської дипломатії.

Польський міністр наголосив, що від майбутніх візитів він сподівається “збільшення виробництва техніки і боєприпасів, а також збільшення постачання в Україну”.

Читайте також: Салліван летить до Брюсселя говорити про підтримку України

Раніше Сікорський інформував, що в наступний понеділок він планує відвідати разом з Туском Париж, де відбудеться зустріч Веймарського трикутника на рівні глав дипломатії.

 Фото: sejm.gov.pl 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-