Білий дім про допомогу Україні: Це критично важливо і для оборонної промисловості США

Білий дім про допомогу Україні: Це критично важливо і для оборонної промисловості США

Укрінформ
Адміністрація Білого дому наголошує на важливості затвердити новий пакет допомоги для України, оскільки це важливо як для підтримки ЗСУ, так і для Міністерства оборони США, яке також потребує поповнення запасів, раніше переданих українській стороні.

Про це заявив координатор Ради безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Нам потрібне додаткове фінансування, щоб мати можливість забезпечувати безперервну допомогу (Україні – ред.) у сфері безпеки»,- підкреслив представник Білого дому.

Він нагадав, що один із пунктів у законопроєкті, що стосується нового пакета для України, передбачає близько $20 мільярдів для поповнення запасів Пентагону, які вже були надані в якості зовнішньої допомоги. Крім того, за його словами, у пакеті передбачені «значні інвестиції» в оборонну промислову базу США.

«І це насправді критично важливо», - підкреслив Кірбі.

Він відзначив ініціативи інших країн продовжувати підтримку України, що адміністрація США вітає. Однак, за його словами, Сполучені Штати, безумовно, мають залишатися справжнім лідером у цьому питанні. Інакше «це точно відчують українські воїни на полі бою, а цього ми хочемо уникнути», зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Білий дім розкрив плани Байдена щодо обговорення українського питання з Шольцом

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден планує в п’ятницю зустрітися з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, щоб обговорити подальші спільні зусилля щодо підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-