Рішення ЄС щодо €50 мільярдів для України не замінить лідерства США у військовій допомозі - Білий дім

Рішення ЄС щодо €50 мільярдів для України не замінить лідерства США у військовій допомозі - Білий дім

Укрінформ
Адміністрація США вітає рішення Європейської комісії щодо створення Українського фонду на €50 млрд для України, однак наголошує, що це не замінить зобов’язань США щодо лідерства у військовій допомозі українській армії.

Таку позицію висловив у четвер під час зустрічі з журналістами координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це (рішення створити Український фонд – ред.) не призначене для допомоги у сфері безпеки»,- зауважив Кірбі.

Він підкреслив, що, безумовно, рішення лідерів країн ЄС без сумніву допоможе полегшити фінансові труднощі українців унаслідок війни. І тому Сполучені Штати також вітають рішення європейської сторони.

Читайте також: Зеленський: Рішення ЄС щодо €50 мільярдів - чіткий сигнал Москві, що Європа вистоїть

«Але це не замінить американського лідерства, коли йдеться про допомогу у сфері безпеки. І тому для нас дуже важливо надалі спонукати Конгрес, щоби він прийняв додаткове фінансування у сфері нацбезпеки»,- наголосив представник адміністрації США.

Він також підкреслив, що сума в запиті Байдена, яка сягає понад $61 мільярд, є ретельно узгодженою та потрібна українцям.

«І нам потрібно, щоби Конгрес діяв у цьому питанні»,- наголосив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у Брюсселі відбулася спеціальна зустріч Європейської Ради, під час якої лідери країн ЄС розглянули пропозиції щодо змін у багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки. Глави держав та урядів всіх 27 країн Європейського Союзу ухвалили рішення щодо створення так званого Українського фонду обсягом €50 мільярдів. Кошти будуть спрямовані на негайну фінансову підтримку дієздатності Української держави, а також на відновлення та відбудову країни протягом наступних чотирьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-