Білий дім застеріг спікера Джонсона від блокування угоди про кордон США

Білий дім застеріг спікера Джонсона від блокування угоди про кордон США

Укрінформ
Адміністрація Байдена закликала спікера Палати представників США Майка Джонсона забезпечити ухвалення угоди щодо посилення безпеки на американському кордоні, яка має розблокувати також допомогу Україні та іншим країнам.

Про це заявила в понеділок у Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми сумлінно працювали над тим, щоби досягти реального прогресу в одному з найважливіших питань, яке стоїть перед нами – гарантування безпеки нашого кордону. Тепер потрібно, щоби спікер Джонсон зробив крок зі свого боку та забезпечив повноваження й ресурси, визначені у нашому запиті», - зауважила представниця Білого дому.

Вона нагадала, що Республіканська партія сама виступала за виділення нових ресурсів на безпеку кордону, причому на цьому наголошувала безпосередньо адміністрація Трампа. Угода, над якою працювали республіканці та демократи в Сенаті, а також Білий дім, забезпечує необхідні заходи для цього, наголосила Жан-П’єр.

Читайте також: У Сенаті США заявили, що щодня наближаються до ухвалення фінансування допомоги Україні

Вона також підкреслила, що президент готовий підписати законопроєкт у тому вигляді, як він був узгоджений за результатами кількох місяців переговорів. Тож, за її словами, спікер Джонсон повинен надати нинішній адміністрації фінансування та повноваження для того, щоби розв’язати проблему на кордоні.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня учасники переговорів у Сенаті США дійшли згоди по новій угоді, яка має значно обмежити нелегальний потік мігрантів на південному кордоні, а також розблокувати допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. Натомість спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що законопроєкт, який готує Сенат, буде непрохідним. Він фактично повторив заяви експрезидента Дональда Трампа, який виступив категорично проти угоди.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-