Сенатори США домовилися щодо угоди про кордон, яка має розблокувати допомогу Україні - CNN

Сенатори США домовилися щодо угоди про кордон, яка має розблокувати допомогу Україні - CNN

Укрінформ
Учасники переговорів у Сенаті США дійшли згоди по новій угоді, яка має значно обмежити нелегальний потік мігрантів на південному кордоні, а також розблокує можливість для ухвалення допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Про це повідомляє в п’ятницю CNN із посиланням на джерела, обізнані з ситуацією, передає Укрінформ.

«Очікується, що угода Сенату буде оприлюднена вже наступного тижня»,- зазначається в повідомленні.

Домовленість між республіканцями й демократами передбачає низку змін у міграційній політиці, в тому числі прискорення процесу розгляду справ щодо надання притулку. Президент Джо Байден у цьому зв’язку заявив, що угода є жорсткою та справедливою.

«Те, про що йшлося під час переговорів – якщо воно буде прийнято в якості закону – стане найжорсткішим і найсправедливішим набором реформ для безпеки кордону, які ми коли-небудь проводили в нашій країні»,- заявив глава Білого дому.

При цьому, як зазначає телеканал, лідери Сенату розраховують, що угода по кордону зможе розблокувати допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню. Нова домовленість також створить тиск на республіканців у Палаті представників, щоби вони зрештою визначилися, чи підтримують вони спільні домовленості, або ж допомагають експрезиденту Трампу далі заробляти політичні бали на нинішніх виборах.

Читайте також: У США загострився конфлікт між губернаторами-республіканцями і Вашингтоном щодо міграції

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що законопроєкт, який готує Сенат, щодо запровадження прикордонної реформи та виділення допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню, буде непрохідним для нижньої палати.

Фото: Win McNamee/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-