Спікер Палати представників США вважає непрохідним законопроєкт Сенату про допомогу Україні

Спікер Палати представників США вважає непрохідним законопроєкт Сенату про допомогу Україні

Укрінформ
Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що законопроєкт, який готує Сенат, щодо запровадження прикордонної реформи та виділення допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню, буде непрохідним для нижньої палати.

Про це він написав у зверненні до колег-законодавців, передає Укрінформ із посиланням на The Hill.

«Я хотів би коротко зазначити щодо угоди про додаткове фінансування та питання кордону в умовах, коли Сенат, здається, не може досягти жодної згоди. Якщо чутки про зміст проєкту пропозиції правдиві, він у будь-якому разі буде «мертвим» одразу після надходження до Палати представників», – наголосив Джонсон.

Спікер звернувся до колег у той момент, коли республіканці в Сенаті шукають альтернативний план, як забезпечити допомогу Україні.

Читайте також: У США сенаторка закликала негайно надати допомогу Україні

Джонсон також заявив, що, крім тих поступок, на які вже пішли демократи у питанні кордону, слід також оголосити імпічмент міністру внутрішньої безпеки Алехандро Майоркасу. Спікер звинуватив його у «навмисному ігноруванні та активному підриві імміграційного законодавства» Сполучених Штатів.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні сенатор-демократ Кріс Мерфі заявив, що у найближчу добу-дві стане зрозуміло, чи зможе Сенат укласти угоду про кордон, яка передбачає продовження допомоги Україні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-