За день-два буде зрозуміло, чи буде угода для допомоги Україні - сенатор США

За день-два буде зрозуміло, чи буде угода для допомоги Україні - сенатор США

Укрінформ
Сенатор-демократ Кріс Мерфі у четвер заявив, що в найближчу добу-дві стане зрозуміло, чи зможе Сенат США укласти угоду про кордон із Мексикою, яка передбачає продовження допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це Мерфі сказав кореспондентові CNN Ману Раджу.

На думку американського сенатора, протягом наступних 24-48 годин стане зрозуміло, чи зможуть законодавці укласти міграційну угоду.

Мерфі висловив сподівання, що колишній президент США Дональд Трамп не має стільки влади, аби зупинити двопартійний законопроєкт.

Читайте також: У США сенаторка закликала негайно надати допомогу Україні

«Я сподіваюсь, що одна людина всередині Республіканської парті не настільки сильна, аби віддати Україну Володимиру Путіну», - сказав сенатор.

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім та Конгрес США намагаються досягти домовленості, яка передбачатиме надання військової допомоги двом союзникам Штатів, зокрема Україні, і запобігання нелегальній імміграції через американсько-мексиканський кордон.

20 грудня лідери обох партій оголосили, що Сенат не голосуватиме за пакет щодо надання додаткової допомоги Україні та зміцнення безпеки кордону до початку 2024 року, попри те, що переговірники від демократів та республіканців продовжують свою роботу.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-