У США сенаторка закликала негайно надати допомогу Україні

У США сенаторка закликала негайно надати допомогу Україні

Укрінформ
Сенаторка від Демократичної партії США Джин Шагін закликала конгресменів проголосувати за виділення додаткового фінансування для України у розмірі понад 60 мільярдів доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє VOA.

Сенаторка розповіла про зустріч з українськими біженцями у Нью-Гемпширі. Вони розповіли їй про жахіття війни, зокрема, під час облоги росіянами Маріуполя. Шагін наголосила, що якщо вчасно не надати допомогу Києву, то згодом США доведеться самим воювати проти РФ та інших диктаторських режимів по всьому світу.

Сенаторка заявила, що російський лідер Володимир Путін не просто веде війну проти України, а "націлився на сам фундамент демократії в усьому світі".

"Я не хочу, щоб через два-три чи п’ять років мої чотири онуки були змушені піти воювати в Європі чи Азії, тому що ми не вжили тих заходів, які мали б (вжити - ред.) для підтримки України", – сказала Джин Шагін.

"Можете не сумніватися, що на США дивиться не лише Путін, а й Сі Цзіньпінь, а також Північна Корея та Іран − усі ті, хто хоче підірвати демократичний світ, тому наші дії зараз критично важливі. Ось чому ми повинні підтримати запит на фінансування та довести справу до кінця", − додала Шагін.

Читайте також: У Сенаті США заявили, що щодня наближаються до ухвалення фінансування допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, республіканці у Конгресі США продовжують блокувати законопроєкт, що передбачає виділення понад 60 мільярдів доларів допомоги Україні, та вимагають від демократів та адміністрації Байдена спочатку провести міграційну реформу.

Навіть якщо у Сенаті досягнуть домовленості, її може не підтримати Палата представників, де республіканці контролюють більшість. Переговори щодо цих законопроєктів тривають з жовтня минулого року.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-