У Сенаті США заявили, що щодня наближаються до ухвалення фінансування допомоги Україні

У Сенаті США заявили, що щодня наближаються до ухвалення фінансування допомоги Україні

Укрінформ
Лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що законодавці щодня стають «на крок ближчі» до ухвалення фінансування допомоги Україні.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

«Просто зараз учасники переговорів у Сенаті з обох сторін наполегливо працюють над затвердженням ще одного раунду допомоги Україні шляхом фіналізації нашого додаткового пакета національної безпеки. Щодня ми стаємо ближчими, іще є проблеми, які потрібно вирішити. Але одне можна сказати напевно: ми продовжимо це робити», - сказав Шумер у середу, 24 січня.

Читайте також: Депутати Бундестагу обіцяють відреагувати у разі зменшення підтримки США для України

У своєму виступі у Сенаті демократ нагадав, що останній пакет оборонної допомоги Україні на $250 мільйонів, що включав необхідні для ЗСУ боєприпаси 155 мм, був оголошений майже місяць тому, й відтоді уряд США через брак ухваленого у Конгресі фінансування не міг надіслати Києву допомогу.

«Від початку війни Путін зробив ставку на те, що рано чи пізно Сполучені Штати здадуться. Вони сумніваються в рішучості Заходу. Вони сумніваються в американській силі. Сенат зобов'язаний пересвідчитися, що Путін пошкодує про той день, коли поставив під сумнів рішучість Америки... Ми зобов’язані допомагати нашим друзям, які борються за своє виживання. Треба завершити роботу над доповненням. Ми ще не досягли цього, але будемо працювати далі», - сказав Шумер.

Читайте також: Лідер республіканців у Сенаті: Допомога Україні - це національний інтерес США

Як повідомляв Укрінформ, республіканці в Конгресі США продовжують блокувати законопроєкт, що містить понад $60 мільярдів допомоги Україні, та вимагають від демократів та адміністрації Байдена спочатку провести міграційну реформу.

Навіть якщо домовленості досягнуть у Сенаті, її може не підтримати Палата представників, де республіканці контролюють більшість. Переговори щодо цих законопроєктів тривають з жовтня минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-