Лідер республіканців у Сенаті: Допомога Україні - це національний інтерес США

Лідер республіканців у Сенаті: Допомога Україні - це національний інтерес США

Укрінформ
Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл публічно виступив за подальшу військову допомогу Україні, наголосивши, що цей крок відповідатиме національним інтересам Америки.

Про це він заявив, виступаючи в Конгресі в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Тут (у питанні підтримки України – ред.) ніколи не йшлося про благодійність, тут не йдеться про демонстрацію доброчинності чи про абстрактні принципи міжнародних відносин. Ідеться про холодні, жорсткі американські інтереси», - сказав лідер республіканців.

Він наголосив, що прямий інтерес Сполучених Штатів полягає в тому, щоб не дати авторитарним режимам перекроювати карту світу з використанням сили.

«У наших інтересах – допомогти зменшити військовий потенціал значного супротивника та при цьому не жертвувати життями американців. У наших інтересах стримати агресивну поведінку, перш ніж вона спровокує ширший конфлікт і безпосередньо загрожуватиме нашим найближчим союзникам і торговельним партнерам», - зауважив Макконнелл.

Читайте також: Остін заявив, що у США поки закінчилися гроші для України

За його словами, Америка не може вдавати, ніби має щеплення проти наслідків війни в Європі. Крім того, США не можуть дозволити собі навіть думати, що відсутність реакції на агресію РФ якось посилить позицію Америки та стратегічну конкуренцію з Китаєм.

«Прискорення поразки Росії в Європі є саме тим, що допоможе нам уникнути одночасної агресії з боку наших противників у Європі, а також в Індо-Тихоокеанському регіоні»,- наголосив лідер республіканців у Сенаті США.

Читайте також: Байден погодився на поступки в міграційній реформі, щоб забезпечити допомогу Україні - WSJ

Як повідомляв Укрінформ, республіканців в Конгресі США продовжують блокувати законопроєкт, що містить понад $60 мільярдів допомоги Україні, та вимагають від демократів та адміністрації Байдена спочатку провести міграційну реформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-