Італія, Канада й Австралія припинили фінансування агентства ООН у Газі

Італія, Канада й Австралія припинили фінансування агентства ООН у Газі

Укрінформ
Італія, Канада та Австралія слідом за Сполученими Штатами припинили фінансову підтримку Агентства ООН у справах палестинських біженців на тлі розслідування щодо причетності деяких співробітників до нападу бойовиків ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні у соцмережі Х в суботу підтвердив рішення Риму припинити фінансування агентства ООН у секторі Гази (UNRWA).

Пенні Вонг, глава МЗС Австралії, зробила аналогічну заяву щодо призупинення фінансової підтримки з боку Канберри, додавши, що вона вітає рішення агентства ООН розслідувати звинувачення.

Читайте також: Євросоюз підготував мирний план для припинення ізраїльсько-палестинського конфлікту - ЗМІ

«Австралія консультується з міжнародними партнерами та тісно співпрацюватиме із UNRWA під час розслідування. Поки ми це робитимемо, ми тимчасово зупиняємо виплати нещодавно оголошеного фінансування», – написала Вонг.

Канадський міністр міжнародного розвитку Ахмед Хусен заявив, що він «глибоко стурбований» щодо деяких співробітників UNRWA.

«Я доручив Міністерству міжнародних справ Канади призупинити будь-яке додаткове фінансування UNRWA до завершення розслідування», – написав Хусен.

Водночас міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що його країна спробує зупинити діяльність UNRWA у Газі після завершення війни. Він стверджує, що це агентство було «цивільним підрозділом» ХАМАС.

Читайте також: Нетаньягу відреагував на рішення суду ООН щодо Гази: Ізраїль продовжить захищатися від терористів

Нагадаємо,  26 січня Агентство ООН у справах палестинських біженців заявило про початок розслідування після інформації про причетність деяких його співробітників до нападу на Ізраїль 7 жовтня минулого року.

Державний департамент США заявив, що «тимчасово призупинено додаткове фінансування» агентства ООН.

Фото з сайту bnaibrith.ca

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-