Нетаньягу відреагував на рішення суду ООН щодо Гази: Ізраїль продовжить захищатися від терористів

Нетаньягу відреагував на рішення суду ООН щодо Гази: Ізраїль продовжить захищатися від терористів

Укрінформ
Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль продовжить захищати себе від терористичної організації ХАМАС, після того як Міжнародний суд ООН ухвалив, що Ізраїль має вжити всіх необхідних заходів для запобігання актам геноциду в секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Jerusalem Post.

«Ізраїль продовжуватиме захищатися від ХАМАС, терористичної організації геноциду», - сказав Нетаньягу у відеозверненні з Єрусалима.

Він підкреслив, що зобов’язання Ізраїлю дотримуватися міжнародного права є непохитним.

«Так само непохитним є наше священне зобов’язання продовжувати захищати нашу країну та захищати наш народ. Як і кожна країна, Ізраїль має невід’ємне право захищати себе. Брудна спроба позбавити Ізраїль цього фундаментального права є явною дискримінацією єврейської держави, і вона була справедливо відхилена. Звинувачення в геноциді, висунуті проти Ізраїлю, не тільки брехливі, вони обурливі, і порядні люди скрізь повинні відкинути їх», - додав глава уряду.

Раніше сьогодні Міжнародний суд ООН ухвалив, що Ізраїль має вжити всіх необхідних заходів для запобігання актам геноциду в Газі.

Читайте також: ХАМАС заявив про понад 26 тисяч загиблих у секторі Гази

Як повідомляв Укрінформ, ПАР подала позов проти Ізраїлю про можливе порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього до Міжнародного суду ООН у Гаазі 29 грудня 2023 року.

Слухання щодо запобіжних заходів пройшли 11-12 січня. Адвокати позивача заявили, що Ізраїль проводить політику апартеїду щодо Палестини, а військова операція у секторі Гази є геноцидом. Вони просили суд зобов'язати Ізраїль припинити військову операцію та вжити заходів з метою запобігання геноциду палестинського народу.

Ізраїль відкидає обвинувачення у геноциді. На думку ізраїльської сторони, справа не має правових підстав та забезпечує політичне та юридичне прикриття нападу руху ХАМАС на країну 7 жовтня 2023 року.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-